Plastika rtů - rozšíření úzkého rtu

Plastika rtů je estetický chirurgický zákrok zaměřený na zlepšení tvaru, objemu a symetrie rtů. Tento zákrok může zahrnovat jak neinvazivní metody, jako je aplikace kyseliny hyaluronové, tak i chirurgické zákroky, které využívají vlastní tkáň pacienta k dosažení přirozeně plnějšího a atraktivnějšího vzhledu rtů. Plastika rtů je ideální volbou pro osoby, které chtějí upravit tvar svých rtů, odstranit asymetrii nebo dosáhnout výraznějšího objemu, a to s dlouhodobými či trvalými výsledky.

Plastika rtů

Plastika rtů je vhodná pro osoby, které chtějí:

  • Zvýšit objem a plnost úzkých rtů.
  • Opravit asymetrii rtů.
  • Zlepšit tvar a kontury rtů.
  • Snížit viditelnou vzdálenost mezi horním rtem a nosem, což je časté u lidí nad 60 let věku.
  • Dosáhnout dlouhodobých nebo trvalých výsledků bez potřeby pravidelné aplikace výplní.

Rozšíření úzkého rtu lze provést několika způsoby, v závislosti na individuálních potřebách pacienta:

  • Zvětšení rtů výplněmi
  • Chirurgický zákrok s využitím vlastní tkáně rtu
  • Bullhorn lip lift

Jedná se o injekční metodu, která využívá kyselinu hyaluronovou, což je látka tělu vlastní, pro dosažení plnějších rtů. Aplikace kyseliny hyaluronové do rtů obvykle trvá přibližně 15-30 minut. Výsledky jsou viditelné ihned po aplikaci. Výsledky obvykle vydrží 6 až 12 měsíců. Doba trvání se může lišit v závislosti na individuálních faktorech, jako je metabolismus, životní styl a použitý typ výplně. Po této době je možné zákrok opakovat pro udržení požadovaného vzhledu.

Při chirurgickém zákroku s použitím tkáně z okolí rtu provádíme několik nářezů na vnitřní straně rtu. Díky tomu nejsou výsledné jizvy po operaci viditelné. Uvolněním, posunutím a následným sešitím tkáně na vnitřní straně rtu dosahujeme jeho rozšíření. Operace se provádí v místním nebo lehkém celkovém znecitlivění a stehy se obvykle odstraňují 10. až 12. den po operaci.

Bullhorn lip lift je chirurgický zákrok zaměřený na zvětšení horního rtu, který vytváří krásné a přirozeně smyslné rty bez použití výplní, s trvalým efektem. Tento zákrok nabízí estetické zlepšení vzhledu rtů, zejména u pacientů s asymetrií horního rtu nebo nadměrnou vzdáleností mezi červení horního rtu a nosem.

Zákrok se provádí v lokální anestezii a trvá přibližně 30–60 minut. Během operace je odstraněn nadbytek kůže, přičemž jizva je skryta v rýze nosních dírek. Jizvy mají tvar býčích rohů, což je důvod, proč se tento zákrok nazývá Bullhorn lip lift.

Po zákroku je bolestivost minimální a hojení trvá obvykle 5–7 dní, kdy jsou také odstraněny stehy. Efekt zákroku je trvalý, přičemž pacienti mohou očekávat přirozeně plné a symetrické rty.

Od 16 200 Kč. Cena ošetření se liší podle oblasti, rozsahu, intenzity a použité techniky. Přesnější částka bude stanovena při konzultaci s lékařem.

GALERIE - PŘED A PO