Aplikace botulotoxinu - vyhlazení vrásek

Botulotoxin je látka používaná v estetické dermatologii pro odstranění a vyhlazení mimických vrásek. Tento roztok obsahuje botulotoxin v lékové podobě, která uvolňuje svalové křeče. V nízkých dávkách je botulotoxin efektivním prostředkem k redukci mimických vrásek a k léčbě nadměrného pocení. Aplikaci botulotoxinu mohou provádět pouze certifikovaní lékaři.

Aplikace botulotoxinu

Botulotoxin je ideální pro lidi, kteří mají vrásky způsobené mimickými svalovými pohyby. Patří sem vrásky mezi obočím (známé jako „mračící“ vrásky), horizontální vrásky na čele, a vrásky kolem očí (tzv. „smějící“ vrásky).

Botulotoxin je také účinný pro osoby trpící nadměrným pocením, zejména v oblastech jako jsou podpaží, dlaně, nebo chodidla. Pomáhá výrazně snížit produkci potu a tím zlepšit kvalitu života.

Tento zákrok je vhodný pro ty, kteří hledají neinvazivní a rychlé řešení na úpravu vzhledu bez nutnosti chirurgického zákroku a dlouhé doby rekonvalescence.

  • před aplikací není nutný žádný test, tedy zákrok je možné provést okamžitě
  • výsledný efekt vyhlazení odstranění vrásek není trvalý a každý má možnost se rozhodnout, zda mu tato metoda vyhovuje a zda v ní bude chtít pokračovat

Před aplikací není obvykle potřeba žádná speciální příprava. Aplikace probíhá jemnými vpichy pomocí tenké jehličky. Zákrok je rychlý, většina pacientů cítí jen mírné štípání. Po zákroku se může objevit mírné zarudnutí nebo otok, který obvykle během několika dní vymizí. Není nutná žádná rekonvalescence.

Botulotoxin se aplikuje do míst se zvýšeným nebo nepříjemným nadměrným pocením tenkou jehličkou. V tomto případě jsou ovlivněny pouze potní žlázky v místě aplikace.

Nadměrné pocení ustupuje obvykle během několika dní a efekt zpravidla trvá 4 až 12 měsíců. Poté je vhodné ošetření opakovat pro další obnovení účinku.

Není nutná žádná rekonvalescence. Po aplikaci botulotoxinu účinek trvá obvykle 3-6 měsíců. Opakované použití botulotoxinu může vést k trvalejšímu zlepšení vzhledu a snížení intenzity nežádoucí mimiky.

Od 3000 Kč. Cena ošetření se liší podle oblasti, rozsahu, intenzity a použité techniky. Přesnější částka bude stanovena při konzultaci s lékařem.

GALERIE - PŘED A PO